Carl, Smilla, Anne og Søren er igen i Grønland. Vi har været afsted før, hvor vi var i Upernavik og i Ilulissat. Denne gang er vi taget til Nuuk.
Du kan følge med i vores eventyr herinde. Vi glæder os til at vise jer, hvad vi oplever.

søndag den 1. november 2015

1 november 2015.

Vinteren nærmer sig med hastige skridt her i Nuuk, men inden vi fryser helt fast, skal I lige have en opdatering på, hvad vi har fået tiden til at gå med de sidste par måneder.

September var måneden, hvor Morfar var på besøg. Så alle de følgende ting, vi fortæller om er inkl. Morfar Knud. Det var meget dejligt at have besøg og kunne vise vores hverdag frem. Morfar synes det var lige så fantastisk som vi gør, så han kommer allerede igen i morgen. (Efter blot en måned hjemme i DK).
 
Tivoli:
En gang om året kommer der Tivoli til byen og hvis man skal lytte til de lokale, så bliver det mindre og mindre. Der var nu rigeligt med forlystelser til at tilfredsstille vores lille families forventninger. Dog kunne det måske godt trænge til en opdatering, det vil ikke undre, hvis der sidder nogle bedsteforældre, som kan genkende forlystelserne fra deres egen barndom.

Tivoli er i  byen.Smilla nyder de "vilde" forlystelser.Billede af solnedgang over Nordlandet set fra vores altan.

Våbenloven er jo ikke så striks heroppe, så enhver tankstation med respekt for sig selv har rifler og ammunition til salg. Man skal ikke gennemgå div. prøver heroppe ligesom i Dk for at få jagttegn, det kan bestilles på kommunen for den nette sum af 200 kr. Det kan desværre ikke bruges i Dk.Et billed af en lille del af udvalget på bådtankstationen.


 Vejret:
Det er nu begyndt at blive koldt heroppe og det er frostvejr hver dag. Vi nåede lige, at have nogle få regnvejrsdage inden frosten satte ind, men nu er det heldigvis kun sne, som kommer fra oven.Den første sne.


Bådkøb:
Et af mine krav (Søren) denne gang, var at vi skulle have en båd og derfor har vi været igang med den helt store jagt på en båd. Det er dog ikke det nemmeste for os at vurdere, hvad der er et godt køb og da man næsten aldrig betaler den pris, som bådene er sat til er det også lidt svært for os, at vurdere hvad en god pris er. Men vi har lavet en aftale med en af mine kollegaers mor, hun har en båd af mærket "Monark" med en 230 hk indenbordsmotor. (Som med jagttegn er reglerne for duelighedsbevis heller ikke så strikse heroppe, så det kræver ikke noget bevis at sejle den). Vi har lavet en aftale om, at vi prøver båden sommeren over og så laver vi formenligt en aftale om halvpart af båden i løbet af vinteren. Det er blevet til en del sejlture og vi er ved at være trygge ved båden. Dog har vi haft motorstop to gange, hvor vi blev trukket i land, det var dog ikke noget, vi tog så tungt for når vi ringede efter hjælp var kommentaren, "ligger I stille, jamen hvorfor fisker I så ikke?" Begge gange blev vi trukket i land af forskellige bekendte til bådejeren, så planen er nu, at få lavet nogle gode aftaler og få en ekstra påhængsmotor i tilfælde af motorstop. Fejlen på motoren er fundet, det var benzinpumpen, så vi forventer, at båden er driftsikker nu.
Båden er lagt på land nu og vinterklargjort.


Det kan godt være lidt kold, når der skal styre gennem loftlemmen.


Gæstestyrmanden.En tur på stranden, hvor et lille stykke is var skyllet op på land.


Cirkus:
Så var der cirkus i byen og det skulle vi selvfølgelig med til. Smillas veninde, Esther, var også med og det var en stor succes. De havde dog ikke lige telt og store dyr med, så det blev i hallen og de eneste dyr, som var med var duer, men Smilla og Esther var stadig meget begejstrede.

 


Smilla var meget imponeret af manden med i ild i hatten.


   

Carl sammen med de andre børn i mødregruppen.

Nivi, en af pigerne fra mødregruppen, skulle døbes og vi var inviteret med.
På tur med weekendfamilien, hvor vores cykel blev fyldt godt op.

Smilla er godt tilfred med bådens agterdæk.

Kahytten "hulen" er hun også glad for.

Carl vil bare helst være styrmand.


Forældrekaffe i Esther børnehaven.Endnu en isterning på stranden, Smilla og jeg forsøgte at skubbe den ud igen, men det lykkedes ikke helt.
   
Familiehygge.
 
Underholdning på i kulturhuset med "Rosa fra Roladegade." Smilla synes det var helt fantastisk og hendes kommentar var, "Far, hun var der i virkeligheden, hun er ikke kun i fjernsynet".


Smilla læser for Carl i Carls seng.

 
Eventyrlæsning på biblioteket.
 
En glad Carl, som øver sig i at kravle.
 
Smilla var blevet malet fint i børnehaven.

En hyggeaften med et par kollegaer udviklede sig til et større selskab, så vi måtte pille en dør af for at have bordplade nok til alle.

Vandretur til cirkussøen, som forsyner en stor del af byen med drikkevand.


Morfar var selvfølgelig med.Grønlandske pillerejer er bare lidt anderledes, når man sidder så tæt på stedet, hvor de bliver fisket.

Nuuk´s flåde er lidt anderledes end Pocajollerne i Upernavik.


Så er der ikke plads til flere i badekarret.

En ensom fisker set fra vores altan.

Så lykkedes det også endeligt, at se hval helt tæt på.
Hygge i båden.
Smilla og Anne på årets første kælketur.


 
En af de flottere kælkebakker.


Carl var også med, men han blev i barnevognen.
 Vi slutter af med endnu et par billeder af solnedgangen.
 

 
Som nævnt indfinder Morfar sig igen på "sit værelse" i morgen d. 2. nov. Der starter virkeligheden hvor både mor og far skal på arbejde. Så de første to mdr (indtil januar) bliver Carl passet i hjemmet. Vi er nemlig så heldige at have verdens bedste forældre (bedsteforældre), som på skift kommer og underholder Carl på fuld tid. Vi føler os meget heldige og taknemmelige og glæder os over at have muligheden for at få noget kvalitetstid med "de gamle".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar