Carl, Smilla, Anne og Søren er igen i Grønland. Vi har været afsted før, hvor vi var i Upernavik og i Ilulissat. Denne gang er vi taget til Nuuk.
Du kan følge med i vores eventyr herinde. Vi glæder os til at vise jer, hvad vi oplever.

tirsdag den 1. september 2015

3 mdr i Nuuk

Så er der gået 3 måneder med os i Nuuk. Præcis i dag er en helt speciel dag, men det vender vi tilbage til. Lad os først lige resumere, hvad vi har lavet siden sidst.

Vandretur
Vi tog d. 14. august en familietur i landskabet. Vores første egentlige vandretur. - Den skulle lige sælges rigtig til den næst-mindste i flokken, som langt hellere ville bruge dagen i nattøj derhjemme. Men afsted kom vi til Lille Malene bag ved lufthavnen. Vi havde lånt en bil til at komme til foden af bjerget med alt vores habengut, så der startede vores tur op ad bjerget. Man starter ved skiliften og følger den hele vejen til toppen (hvis man altså når så langt :O)) Vi startede positive ud i dejligt vejr og Smillas vandreevner overgik vores forventninger. Hun tonsede op ad bjerget med god fart og fandt hurtigt den bedste vej. Carl hang på mors maven og fandt hurtigt ud af, at den nemmeste måde at komme igennem dagens strabadser, var at sove. 7 kg’s dødvægt op ad, går faktisk forholdsvis nemt. Da vi nåede ca. halvvejs, kom vi til alle myggene og fluerne. Så det var på med hovednet ellers var det ikke til at holde ud. Det skal ikke være en hemmelighed, at vi ikke nåede toppen. Efter ca. en times gåtur havde den lille familie nået deres eget lille mål og vi var alle enige om at mission var fuldført. Turen nedad tog kun den halve tid og til sidst var vi alle trætte og god varme. Det var en dejlig tur, men om Smilla nogensinde kommer med igen er nok et godt spørgsmål.
På vandretur. Første pause.

Far og udsigten. Smilla er på vej videre.

Sermitsiaq i baggrunden og fluenet på hovedetHalvmarathon
Dagen efter vandretur stod den på halvmarathon for Søren. Det havde været bestemt i lang tid og Nuuk vejret viste sig fra den bedste side. Løbet er ”oprindeligt” et marathon, men andre distancer er også mulige. Halvmarathon, 10 km og 3 km. De forskellige løb startede forskudt og hele byen summede af liv. Start og mål var ved Brugseni, så der stod Smilla og jeg klar til at modtage far. Han kom ind i en superflot tid på 1 t 49 min (hans mål var 1t 50min) i det bakkede terræn. Og så fik man en ÆGTE medalje.
Far med medalje lige efter målstregen.

En "tillykke og godt gået hval"

5-års fødselsdag

D. 16. august holdt vi Kaffemik for vores store dejlige datter, som dagen efter fyldte 5 år. Der kom mange på besøg til kage og kaffe og Smilla strålede som en sol. Billederne taler vist for sig selv.


Vi gør kager klar til kaffemik.

Gæster kom bare an.

dejlig dag med dejlige mennesker.

Tre kaffeglade gæster med en gennemsnitshøjde på 198. De gav Smilla perler i gave :O)

Carl nød også godt af alt den dejlige opmærksomhed.


Mandag på den rigtige fødselsdag var fridag og vi havde en hel dag med vores dejlige weekend-familie. Vi tog i svømmehallen og hyggede hele dagen, som sluttede med pitabrød efter fødselarens ønske.
Det er jo helt rigtige børne-dykkerbriller. De skal med i svømmehallen senere,

Pandekager til morgenmad. Alt andet ville være forkert!

Hygge og film til aften. Alt andet ville være forkert!

Sidste fejring blev fredag d. 21 august, hvor vi fik børnehaven på besøg. De kom gående helt fra Esther børnehave kl. 11 og efter lidt leg var der mad (pitabrød igen). Så lidt leg igen og så skulle de afsted kl 13.30. Hele lejligheden så dejlig børne-agtig brugt ud, selvom alle børnene var rigtig gode til at rydde op. Endnu en dejlig dag med masser af indtryk og opmærksomhed.


"Louise muffins" og musseboller klar til børnehaven.

Der kan sagtens være 12 børn på værelset på én gang.

Og rundt om bordet.


Morfar
I dag har vi så hentet MORFAR. Han kom fuldstændig planmæssigt. Vi kom lidt sent afsted, så det er godt, der kun er 10 min lufthavnen.
Vi har været rundt i byen både på gåben og i bil og nu slår jetlagget ind. Morfar skal være hos os en hel måned, så vi glæder os til at få en masse oplevelser med ham.
Morfar er med i sofaen.

En solnedgang i tåge.

Vores smukke store datter.

Vores lille charmerende søn.

En gåtur på P-pladsen. Det må bare være en dårlig dag ejeren.Ingen kommentarer:

Send en kommentar