Carl, Smilla, Anne og Søren er igen i Grønland. Vi har været afsted før, hvor vi var i Upernavik og i Ilulissat. Denne gang er vi taget til Nuuk.
Du kan følge med i vores eventyr herinde. Vi glæder os til at vise jer, hvad vi oplever.

søndag den 11. november 2012

Sælskindsdragt og søndagstur

Endnu en uge er gået og vi har oplevet nye ting i den store by.
Smilla har fået en ny dragt, så hun kan holde varmen når frostgraderne når ned på -30. Jeg ved ikke hvor meget vi skal "ud og lege", når det bliver så koldt, men vi skal jo have handlet osv og nu skal vi/I i hvert fald ikke være bekymret for om Smilla fryser. Vi andre må jo så hoppe lidt rundt og bære (på barn og rygsæk). Vi går stadig meget rundt. I byen kører der én bus (hvis den kører og hvis den kører ned i den del hvor vi bor), taxi'er som er lige så dyre som i DK men nogle gange den eneste mulighed og så almindelige kælke (den dille er Smilla desværre ikke hoppet på. -Hun kravler ud, mens hun tuder, at hun hellere selv vil gå). Der kører også en del "mini"slæder uden hunde, de bliver brugt som en slags klapvogn og velsagtens snart hundeslæder. De sidstnævnte har jeg kun set en af på vejen og det var vist mere en prøvetur uden  fart på.
Smilla klar til rigtig vinter -Ligesom da Farfar var dreng.
Vi har været i biffen, for at se den nye James Bond. Det var dejlig tiltrængt for os begge, selvom vi måtte gøre det på skift over to dage, så Smilla ikke skulle være alene hjemme. Man går i biografen i Kulturhuset Sermermiut og det er et rigtig fint sted, som bruges til mange ting for byen. Jeg var blandt andet til Zumba to dage efter. Mig og Smilla har også været på café. -Det er sådan et sted man bare kan sidde og hygge og hvor man ikke selv skal rydde op. Jo jo det er favre nye verden at komme sydpå.

Vores søndag har bestået af endnu en Far ekspedition, som det hedder. En god vandretur på fjeldet for at komme ud og se de helt store isbjerge og flaskehalsen. Det begyndte imidlertid at sne og der var kommet sne siden Søren havde været der sidst. Så den blev lidt hårdere og "længere" end vi havde beregnet. Men vi var alle seje og kom til sidst tilbage til byen gennem en af de mange hunde-slette i udkanten.
To-mand høj ud over fjeldet.

En renoveret tørvehytte, som måske bliver brugt til turist-udlejning i sommersæsonen.

Et af kæmpe isbjergene og en turistbåd på tur.

Noget af siden på et af de store er kælvet fornyligt og man kan næste fornemme hvor meget det har larmet.

Nogle steder var der bogstavelig talt sne til knæene. -For Søren vel at mærke. Smilla var for let til at gå igennem.

Det blev også til en numse-kælketur.

En hunde-slette med spand efter spand, hvor alle hundene har hver deres hus. Vi snakkede med nogle af de små hvalpe, som godt kunne lide vores vandrekiks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar