Carl, Smilla, Anne og Søren er igen i Grønland. Vi har været afsted før, hvor vi var i Upernavik og i Ilulissat. Denne gang er vi taget til Nuuk.
Du kan følge med i vores eventyr herinde. Vi glæder os til at vise jer, hvad vi oplever.

fredag den 22. juni 2012

Første vandretur

Udsigten halvejs oppe af bjergvandringen. Kirkegården ligger ud af tangen med en vidunderlig udsigt til hav, is og bjerge. Til højre ses "Dumpen", som er byens losseplads. - Kontraster mødes.
Vi bor jo på en klippe ø. Og byen ligger opad klippen med vores hus i sidste række inden toppen. Dvs. at vores baghave er resten af bjerget. Det blev søndagens (d. 17. juni) "Far (Søren) ekspedition." Her burde være et link til ordforklaringen på en Far Ekspedition. Jeg forklarer her: Far siger; "Det kunne jeg altså godt tænke mig at gøre en dag". Nogle dage efter er det; "Det skal vi prøve på et tidspunkt". I søndags var vi så nået til; "Det er jo i dag vi skal op på toppen." Og så er det bare at følge med. Og det var dejligt vejr og det var en fantastisk tur kun 5 mins gang fra vores hjem.
Smilla tog turen op i stiv arm. Nogle steder på det stenede terræn helt uden at holde fast i mor eller far. Det var ikke så stejlt og vi kunne sagtens nyde udsigten imens.
På toppen står vores livline til omverdenen.
Vores store parabol, der modtager alt, hvad byen skal bruge af radio, tv, telefon og internet ect
Husk at klikke på billederne for at få dem store.
Udsigten ned over byen. Vores hus er det grønne til venstre i første række med de hvide vinduer.

Der ligger stadig sne rundt omkring på bjerget og i byen. Smilla syntes det var et fantastisk koncept, men også at det var dejligt med far i hænderne. Ellers var hun smuttet meget lang ned.

På den anden top af bjergen ligger vores lufthavn. Dvs. i rigtigt vejr kommer flyver og helikopter lige hen over vores hus, når de lander og letter.
"Århh, her er fint og jeg er dygtig!"
På vejen ned måtte vi have lidt hjælp til de mindste ben. Efter forslag fra Onkel Rolf havde vi taget vores rygsæk med, hvor Smilla lige nøjagtig kunne krølle benene sammen nede i og spise kiks på vej hjem. Hun havde det fantastisk og far havde lidt at arbejde med.

Det var en dejlig natur-dag i vores nære nabolag. Der skal ikke så meget til, når bare man kigger efter.

//Anne

1 kommentar:

  1. Dejlige beretninger og skønt at læse om alt det i faktisk oplever på jeres lille ø.
    Vi har lige klippet hæk i øs-regnvejr og har noteret os, at der ikke er private haver hos jer - et stort plus efter vores mening.
    Kh. Lone & Co

    SvarSlet