Carl, Smilla, Anne og Søren er igen i Grønland. Vi har været afsted før, hvor vi var i Upernavik og i Ilulissat. Denne gang er vi taget til Nuuk.
Du kan følge med i vores eventyr herinde. Vi glæder os til at vise jer, hvad vi oplever.

lørdag den 2. juni 2012

Første arbejdsdag.

Da vi ankom i lufthavnen, Upernavik, blev vi afhentet af alle politibetjentene, det vil sige tre, Steen (som jeg skulle afløse), Esra (stationslederen) og Steffen (alm. betjent). Steffen skulle afleveres i lufthavnen, da han skulle transportere en fange til Nuuk, hvilket Steffen var godt tilfreds med, da hans familie bor der. Hvis han selv skulle have betalt turen koster den 8000 kr.
Jeg havde om morgenen sendt en mail til Esra vedr. vores ankomst, hvilket viste sig at være en god disposition, da han først troede vi kom d. 1 juni. Ellers havde vi formentligt stået i lufthavnen alene. Vi blev kørt til vores bolig i patruljevognen, en firehjulstrukken Toyota meget fin bil.
Anne og Smilla blev i huset, da Smilla var træt efter flyveturen, og jeg kørte en tur i byen sammen med Steen og fik handlet lidt ind. Om aftenen var der familihygge bare os tre, det gik mest ud på at holde os vågen, så vi kunne få vænnet os til Grønlandsk tid, som er fire timer forskudt (når klokken er 0000 i Grønland er den 0400 i Danmark.) vi gav dog op kl. 2100 Grønlandsk tid. Det resulterede i, at Smilla mente, at næste dag startede kl. 0400, men så var jeg da sikker på ikke at sove over mig på min første arbejdsdag.
Esra havde inviteret os alle tre til morgenmad på stationen kl. 0800, vi blev hentet af Steen kl. 0750, og var på stationen kl. 0752, det var lige til at holde til den lange tur.
Morgenmaden gik fint, udvalget var dog ikke så stort, da der ikke var kommet varer til butikken endnu. Smilla var heller ikke helt tilfreds med, at hun ikke kunne få mælk, hun er blevet meget glad for langtidsholdbart mælk.
Efter morgenmaden fik vi en rundtur i byen i patruljevognen af Steen og derefter fik vi overdraget nøglerne til patruljevognen, så kunne vi køre en tur rundt på egen hånd.

Torsdag (31. maj) vågnede Smilla op kl. 05.00 ,så vi fik lige en time mere, det var rart. Da jeg mødte på arbejde fortalte vores kontordame, Haldora, at hun var lidt træt, da hun havde ude at fange en sildepisker indtil kl. 03 i nat, sammen med 18 andre både. Jeg fik derefter at vide, at en sildepisker er en hval på 5-7 meter, som først skal harpuneres og derefter bliver skudt med op til 200 riffelskud, indtil den er død. Derefter var den blevet sejlet indtil kysten, hvor den blev parteret. Derefter startede min første rigtige arbejdsdag, hvor jeg skulle sættes ind i div. forskellige systemer. Fælles for dem alle er, at de kører utroligt langsomt, skærmen er næsten hele tiden 4-5 bogstaver bagefter, så det kræver lidt tilvænning. Torsdag  blev også dagen, hvor det første skib kom til byen efter vinteren, hvilket skabte stor glæde, da der nu kom friske varer i butikken. For os betød det, at vi kunne få vores pakker med div. tøj og vigtigst legetøj til Smilla.Fredag (1.juni -lønningsdag...) fik jeg, at vide, at jeg skulle have rådighedsvagten (den, som har vagten mellem kl. 1600 og 0800, samt i weekenden), da Steffen skulle spille musik om aftenen og var bange for ikke at høre telefonen. I løbet af dagen var Esra og jeg ude at køre i patruljevognen,  for at jeg kunne blive lidt dus med byen og bilen. Mens vi kørte fik vi tre opgaver med berusede mennesker, som lavede lidt småproblemer. De blev dog hurtigt løst. Esra konkluderede derefter, at sommeren måtte være kommet, da de normalt ikke havde så mange opgaver. Da vi havde lukket stationen kl. 1600 kørte vi en tur hen til Steffen, som spillede lidt musik for os (han er meget begejstret for musik og havde vist håbet, at jeg også var det, men desværre). Derefter fik jeg bilen, vagttelefonen og brandmelderen med hjem,og så stod jeg ellers på egne ben.

I løbet af natten fik jeg to opgaver, også disse skyldes berusede mennesker (hvilket ikke er så meget anderledes end i DK første weekend efter lønningsdag). Men selve anmeldelsen var anderledes, idet de jo ringede til vagttelefonen og forklarede sig til mig PÅ GRØNLANDSK, og når jeg så bad dem snakke dansk, hvis de kunne, så gentog de anmeldelsen på grønlandsk. Men jeg fandt dog ud af det og fik hentet Steffen, som kørte med ud til opgaverne.
Nå, men nu er det blevet lørdag aften, og muskusokse bøfferne fra grillen er netop blevet fortæret med stor succes, så nu vil jeg hygge lidt med familien, indtil næste tilkald. (jeg er bagvagt i dag, og skal med Steffen ud, når der er opgaver, indtil nu har vi haft tre, så det bliver formentligt en travl nat).
Søren.

1 kommentar:

  1. muskusoksebøffer lyder rigtigt lækkert :) Måske der så er sildepiskersuppe i sigte (husk at si den for patroner)

    SvarSlet